Med många års erfarenhet av entreprenad- och transportbranschen i Stockholm

Om företaget

Skånela Transport är ett familjeägt företag som ägs och drivs av Thomas och Eva Svensson.
Vår styrka är korta beslutsvägar, flexibilitet, smidighet och nära kontakt med all vår personal och alla våra kunder.
Vår affärsidé är att skapa utveckling och utföra effektiva och högkvalitativa arbeten i våra kunders intressen.

Thomas började sin bana med att starta eget 1981, H. Thomas Maskintjänst. Efter lumpen -84 blev det att köra lastbil i föräldrarnas åkeri, H. Svenssons Åkeri AB.
Det har blivit många år bakom ratten i både bulkbilar och lastväxlarekipage och många mil har det också blivit fram och tillbaka till Uppsala med sopburkar åt SÖRAB.
1996 startade vi Skånela Transport AB och fortsatte att köra lastbil i några år, så småningom blev det både gräv- och schaktjobb med en Bobcat och en minigrävare åt några större byggföretag.
2001 fick vi även ta hand om omlastningen för hushållssopor på entreprenad åt SÖRAB och senare även jordtillverkningen och komposteringen.
2007 blev vi medlemmar i Märsta Förenade.

I dagsläget är vi 17 anställda och även sonen Fredrik arbetar i företaget, han var 4 år när vi startade så han är mer eller mindre uppväxt med det.
I vår bransch är det viktigt att tänka på miljön, vi har därför en kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöpolicy som vi arbetar efter, fr.o.m. i år har vi även börjat köra en del av våra fordon på HVO.

Vår personal är en stor och viktig del i vårt arbete så vi försöker ha högt i tak, se till att alla trivs och välkomnar alltid nya idéer och lösningar. Vi försöker se till att alla har den utbildning som krävs, vi är alltid noga med säkerheten och alla har ID06.

Vi har idag tre stora verksamhetsområden